Virusul COVID-19 gonește străinii din Piemonte, regiune din nordul Italiei. Sergio Durando, directorul Biroului Pastoral al Eparhiei Migranților din Torino, lansează un semnal de alarmă cu ocazia prezentării celui de-al 30-lea Raport pentru Imigrație Caritas și Migrantes, care vorbește despre „hemoragie foarte puternică”. „În regiunea noastră există o rată a șomajului ridicată, creată de COVID-19, astfel încât mulți s-au întors în țările lor de origine sau au încercat să meargă în alte țări”, a explicat Durando, citat de Torino Oggi.

În ceea ce privește cifrele în Piemonte, prezența populației străine este de 9%: jumătate, aproximativ 211.000 sunt în provincia Torino, iar a doua jumătate este la Cuneo, care are o prezență de circa 60.000 de imigranți, urmată de Alessandria cu 45.000 și Novara cu circa 37.000.

„Impactul pandemiei a fost foarte puternic: la nivel național se estimează că cel puțin 100.000-150.000 de lucrători străini cu contracte legale și-au pierdut locul de muncă, pe lângă contractele de muncă ocazionale și sezoniere, deci foarte fragile”, a explicat Durando. Iar pierderea locurilor de muncă, pentru mulți, a dus la coborârea pe ultima treaptă a scării sociale. „Astăzi se estimează că în Italia și în Piemonte mai mult de 1 din 4 se află în condiții de sărăcie absolută: aproximativ 26% la nivel național, față de 6% din familiile italiene”, a explicat directorul Biroului Pastoral.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns