După aproape două luni de carantină generală, Italia , țară unde s-au înregistrat aproape 29.000 de decese, renunță începând de astăzi la o serie de restricții adoptate în lupta cu pandemia de coronavirus. Peste patru milioane de oameni se întorc la muncă, în timp ce parcurile se redeschid sub stricta observație a forțelor de ordine. În a doua parte a lunii mai și începutul lunii iunie urmează să fie reluate și alte activități.

După 55 de zile de carantină generală, cea mai lungă din Europa, italienii se întorc la muncă, pot ieși la o plimbare sau pot face sport în parcurile care se deschid în toată țara. Cuvântul de ordine este, însă, păstrarea distanței de siguranță de cel puțin un metru, purtarea măștilor în locurile închise, cum ar fi mijloacele de trasport sau centrele comerciale, în unele cazuri și a mănușilor de protecție.

“Dacă iubești Italia, păstrezi distanța”, este de altfel și mesajul decretului care marchează intrarea în faza a doua, de relaxare a unor restricții adoptate în lupta cu pandemia de coronavirus. Guvernul de la Roma a elaborat o reluare a activităților în mai multe etape, iar astăzi este prima dintre acestea.

Mai mult la rfi.ro

Lasă un răspuns